ÁDÁM-Soft ::: ÜgyVisz kezelési útmutató

ÜgyVisz : CikkTörzs

Ez a modul a szokásos indításon kívül a Ctrl+K billentyű kombinációval bármikor elérhető.

Az egyik legfontosabb törzsadat.
A számlázás gyorsaságától, az összesítő listák előállításán keresztül az elért haszonig nagyon sok minden a cikktörzs okosságán.
A felépítése gondos tervezést igényel. Igényelje tanácsadásunkat!

A felső képen az ÜgyvIszQ, az alsón az ÜgyViszW rendszer cikktörzse látható a keresőlistájában.
A sorok színei a készlet mennyiségére utalnak: fehérek, amelyekből van eladható mennyiség; szürke, melyből nincs; pirosak, melyek negatív mennyiséggel bírnak.

Ebben a keresőlistában is az első négy oszlop szerint kereshet (lásd keresőlisták : keresési eljárások). A név és cikkszám szerinti keresést  nem kell megmagyarázni. Az idegen azonosító szerinti keresés például bevételezésnél jelent nagy segítséget, amennyiben a beszállító vagy a gyártó cikkszámát rögzíti a cikk kartonjának ezen mezőjébe. (Az idegenazonosító a szállító vagy gyártó cikkszáma, melyet a bizonylatain fel is szokott tüntetni.)

A két ábrán látható különbség, hogy az egyiknél az első oszlop a cikkszám, a másiknál pedig a megnevezés. Ezt egy paraméter mondja meg a rendszernek, hogy melyiket sorolja előre. A Paraméterek működéshez modulban ( Cikkek név szerinti keresése) tudja beállítani az első oszlop a működését.

A másik különbség a méret. Minden felhasználó a képernyő méretének és használati szokásának megfelelően az ablak méretét és az oszlopok szélességét beállíthatja, majd a floppy lemezes parancsgombbal mentheti el. Így legközelebb a beállításnak megfelelően nyílik meg az ablak.

Ami nem látható a két ábrán az a keresésbeli különbség, mely a két rendszer technológiai eltéréséből adódik. Az ÜgyViszW-ben a teljes cikktörzs a keresőlistába töltődik, így a le és föl nyilakkal illetve lapozással a teljes törzs megtekinthető. Az ÜgyViszQ-ban a CikkTörzs keresőlistájában maximálisan 500 termék található. A begépelt szöveg adja a kereséshez az szűkítési paramétert. Ezenkívül figyelembe veszi még, hogy a teljes cikktörzset kell-e listáznia és ha úgy kéri, akkor csak a készleten lévőket adja.

A Kereső gomb működése is eltér a két rendszerben. Az ÜgyViszW-ben egy külön ablakban jelennek meg azok a termékek, melyek tartalmazzák a keresett szövegrészt, míg az ÜgyViszQ-ban a keresőlistát szűkíti ezekre a cikkekre, így látható pl. a mennyiség is és közvetlenül nyitható a karton.

Egy speciális keresésre hívnám fel a figyelmét, mely megegyezik az internetes keresőkben alkalmazottal egyezik meg:
A Kereső parancsgomb jobb egérgombbal kattintásra egy speciális keresést valósít meg.
- szóközökkel elválasztott szavaknál olyan cikkeket keres, melyek nevében valamelyik szó szerepel
- A + jellel beírt szavak esetében olyan cikkeket keres, melyek nevében mindegyik szó szerepel!!! Ha a felhasználó nem tudja pontosan mit is keres, akkor ezzel a funkcióval jól leszűkítheti a termékeket: pl. csak annyit tud, hogy piros adidas, akkor piros+adidas írva a keresőablakba a program leválogatja az összes olyan cikket, melynek nevében szerepel mind a két szó!

A parancsgombok a keresőlistán

Lásd még…???

ÜgyVisz : Cikk Karton

 

Ez a 248110-es cikkszámú cikk kartonja. Hasonlít a régi papíron vezetett cikk-kartonhoz. Tartalmazza a cikk minden fontosabb adatát logikai egységekbe foglalva.

A felső sor bal oldali mezőjében az azonosító adatok vannak. A felső sor középső mezője A felső sor jobb szélső mezője Az alsó sor bal oldali mezőjében található adatok Az alsó sor jobb oldali mezőjében található adatok

A raktárkészletet mutatják az ablak fejlécében szereplő évnek megfelelően. Részletes leírást „A működési elvek” fejezetben talál.

A kartonon szereplő parancsgombok

Cikkek árkategóriák szerinti árai

Egy cikkhez további árak az árkategóriákon keresztül rendelhetőek hozzá. Ez a cikkekhez hozzárendelt (nem kötelező, ekkor a kartonon szereplő áron fog történni a számlázás) az árkategória árakat fogja alkalmazni a rendszer, ha a partnert besorolta az adott kategóriába (lásd árak kezelése). Látható, hogy ehhez a cikkhez csak egy árkategória szerinti ár van rögzítve. Amennyiben, ha több árat is szeretne generálni, akkor a következő ablak fog megjelenni, melyben kiválaszthatja a generálható árkategóriák neveit. Válassza ki és üsse le au OK gombot.

Meg kell adnia a mennyiségi határokat. Például 1, 6, és 12 és a hozzá tartozó árakat. A partner, melyet besorolt ebbe az árkategóriába, akkor már ezen árak szerint fogja megkapni a cikket.

 

Lásd még...

copyright@ 2007  Ügyviteli Szoftverfejlesztés : www.ADAM-Soft.hu  |   Dell notebook, HP laptop, Számítástechnika, számítógép, WebBolt www. KlickComp .hu Klick Computer   |  Acer, Asus Notebook, Laptop táska : www.NotebookPartner.hu  |  Informatika, Számítástechnika Miskolc : www.SzamGep.hu  |  www.LanDoctor.hu  |  eMail

ÁDÁM-Soft | ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, ügyviteli, raktárkezelő rendszer, készletnyilvántartó szoftver, számlázó program ismertető
ÁDÁM-Soft | ÜgyViszW összehasonlítása más programokkal (ÜgyViteli program: számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó)
ÁDÁM-Soft | ÁrLista : ÜgyViteli program, Orvosi szoftver, Vállalatirányítási rendszer, szolgáltatások
ÁDÁM-Soft | ÜgyViteli program Demo letöltés és telepítése (számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó)
ÁDÁM-Soft | Működési diagram : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, ügyviteli, raktárkezelő rendszer, készletnyilvántartó szoftver, számlázó program
ÁDÁM-Soft | Működési modulok a megvalósításhoz : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer
ÁDÁM-Soft | ÜgyViteli program összefoglaló ismertetés (számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó)
ÁDÁM-Soft | Kérdés-Válasz : ÜgyViteli szoftver, raktárkezelő rendszer, számlázó, készletnyilvántartó program
ÁDÁM-Soft | Bevzetés : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, raktárkezelő szoftver, számlázó program