ÁDÁM-Soft ::: ÜgyVisz kezelési útmutató

ÜgyVisz : Bizonylatok tételei

A bizonylatok tétellistái szintén hasonló képet mutatnak.

A táblázatban megtalálhatjuk a tétel cikkszámát, megnevezését, eladási árát (mely a nettó árat jelenti), bruttó árát, mennyiségét, a tételre adott esetleges engedmény mértékét, és a garanciális nyilvántartás állapotát.

Az ablak alsó részében látható gombok legtöbbje megegyezik a különböző bizonylatoknál. Nézzük ezeknek a funkcióit.

Megnéz F3

A cikk vagy szolgáltatás rögzítésének adatait mutatja, módosításra nincs lehetőség.

Megnevezések

A bizonylatok tételeit közös megnevezés alá tehetjük, így „elrejtve” a bizonylat valós tételeit nyomtatásnál. Használhatjuk saját gyártású termék rögzítésére, pl.: „Számítógép konfiguráció” megnevezés alá tehetjük a beszerelt alkatrészeket, mint alaplap, merevlemez, processzor, memória stb.

Új Szolg F4

Szolgáltatás rögzítése a bizonylatra.

Új tétel F5

Cikk rögzítése bizonylatra.

Módosít

A cikk (partner, bizonylat stb.) módosítását teszi lehetővé. Szerkeszthető formában megnyitja a cikk (partner, bizonylat) kartonját.

Recalc F6

A gomb a bizonylat végösszegének újraszámolását indítja. Ez akkor lehet szükséges, ha pl. egy cikk árának módosításakor, vagy új cikk hozzáadása esetén valamiért nem változtatja meg a végösszeget automatikusan az ÜgyVisz (ez nagyon ritkán fordul elő).

NevRecalc

A Recalc-hoz hasonló, a megnevezés végösszegét számolja újra. Ha a megnevezés alatt lévő tételeket módosítjuk, és nem a megfelelő menevezés árat látjuk, ezzel a gombbal korrigálhatunk.

Bkeres F7

Belső keresést tesz lehetővé a bizonylat tételei között.

Bkeres Folytat

Belső keresést folytat a találat megmutatása után.

Visszá

Visszáru gomb leginkább jóváíró vagy visszáru számla esetén használatos. Bal klikkre (az egérre) a cikktörzs nyílik meg, melyből „emlékezet szerint” kell kiválasztanunk a tételt, amit jóváírni, vagy visszáruzni szeretnénk. A tétel kiválasztása után azonban egy új ablak jelenik meg, ahol az ÜgyVisz kigyűjti, hogy az adott partner felé mely bizonylatokon mozgott a kiválasztott termék. A konkrét bizonylat kiválasztása után élénk színű ablakban jelenik meg a cikk kartonja, és minden benne szereplő adat az eredeti bizonylattal megegyező. Például: Ha egy terméket partnerünknek 2 hónappal ezelőtt 100Ft-ért számláztunk ki, az ÜgyVisz ugyanezen az összegen fogja neki jóváírni. Akkor is, ha az elmúlt 2 hónapban már kétszer felment az ára és a cikktörzsünkbe 180Ft-ért szerepel. A Visszáru gombra az egér jobb gombjával kattintva a szolgáltatások bizonylatait listázza ki a program. Itt szintén ki lehet választani, hogy mikori bizonylatról szeretnénk visszáruzni (jóváírni), ekkor ugyanolyan élénk színű ablakban, mint az előbb említett cikk karton, megjelenik a szolgáltatás kartonja, természetesen az eredeti bizonylaton szereplő adatokkal.

Törlés F8

Természetesen a bizonylat tételeinek egyesével történő törlésére szolgál. Az ÜgyVisz figyelmeztet a tétel törlése előtt, nehogy baj történjen egy „véletlen elütésből”.

Munkalapok

Munkalapokon szereplő tételek átemeléséhez használhatjuk ezt a funkciót. Bizonylatok egymásból való generálása, illetve a tételek átemelése segít jó nyomon követhetővé tenni a folyamatokat, segít a megfelelő tételek kiválasztásában és a cikktörzs pontos nyilvántartásában.

Rendelések

A partner rendeléseinek listáját mutatja meg, melyről átemelhetjük a szükséges tételeket.

Száll.levél

A partnernek kiállított szállítólevek azon tételeit mutatja, melyek még nem kerültek számlázásra, azaz nem lettek átmozgatva a szállító levélről. Ennél a funkciónál csak egyesével tudjuk áthelyezni a tételeket szállítólevélről.

Összes száll.levél

A gomb segítségével egyszerre átemelhetjük az összes partnerünknél szállítólevélen kint lévő tételt.

Qilépés

A bizonylatból való kilépést teszi lehetővé. A gomb megnyomására elmentődnek a változások.

AdatGyűjt

Amennyiben a paraméterek beállításai között kiválasztottunk egy mobil adatgyűjtőt, melyet használunk, úgy a program kommunikációt kezdeményez az adatgyűjtővel, és az adatgyűjtőben eltárolt vonalkódok alapján feltölti tételekkel a bizonylatot. Ez a technológia nagyon hasznos lehet leltározásnál, vagy nagy mennyiségű áru kiadásánál.

Gar.rögz

A számlán szereplő tételekhez segít a garanciális nyilvántartásban szereplő garancia számokat hozzárendelni. Nem szükséges nekünk kiválasztani, hogy éppen mely tétel garanciaszámát akarjuk beadni, hanem a program automatikusan ellenőrzi, hogy a garanciaszámhoz tartozó cikk szerepel-e a bizonylaton, és amennyiben megtalálja, hozzárendeli a garancia számot. Ha nem talál olyan cikket, akkor hibaüzenetet ad.

Garancia

A kiválasztott cikkhez rögzíthetjük a garancia számot (számokat).

Gar.rögz.w

Teljesen üres bizonylat esetén is használható, csak a garancia számot kell beadnunk, és a program kikeresi az ahhoz tartozó cikket, melyet a bizonylatra helyez. Nagyon praktikusa használata, amennyiben garancia számokkal azonosítjuk termékeinket, hiszen ebben az esetben nem kell kikeresnünk az adott cikket a cikktörzsből, ezt a program megteszi helyettünk.

Árlis

A tétel idegen azonosítója alapján ellenőrzi a termék árlistában, illetve weben szereplő árát és tájékoztatásul kiírja egy ablakban.

Kart

Megnyitja a termék kartonját szerkeszthető formátumban ugyanúgy, mint a Módosít gomb.

Besz

A cikk utolsó 120 napra vonatkozó beszerzéseit mutatja.

CikkF

A cikk forgalma a partner felé az utolsó 365 napban.

Lásd még...

copyright@ 2007  Ügyviteli Szoftverfejlesztés : www.ADAM-Soft.hu  |   Dell notebook, HP laptop, Számítástechnika, számítógép, WebBolt www. KlickComp .hu Klick Computer   |  Acer, Asus Notebook, Laptop táska : www.NotebookPartner.hu  |  Informatika, Számítástechnika Miskolc : www.SzamGep.hu  |  www.LanDoctor.hu  |  eMail

ÁDÁM-Soft | ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, ügyviteli, raktárkezelő rendszer, készletnyilvántartó szoftver, számlázó program ismertető
ÁDÁM-Soft | ÜgyViszW összehasonlítása más programokkal (ÜgyViteli program: számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó)
ÁDÁM-Soft | ÁrLista : ÜgyViteli program, Orvosi szoftver, Vállalatirányítási rendszer, szolgáltatások
ÁDÁM-Soft | ÜgyViteli program Demo letöltés és telepítése (számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó)
ÁDÁM-Soft | Működési diagram : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, ügyviteli, raktárkezelő rendszer, készletnyilvántartó szoftver, számlázó program
ÁDÁM-Soft | Működési modulok a megvalósításhoz : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer
ÁDÁM-Soft | ÜgyViteli program összefoglaló ismertetés (számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó)
ÁDÁM-Soft | Kérdés-Válasz : ÜgyViteli szoftver, raktárkezelő rendszer, számlázó, készletnyilvántartó program
ÁDÁM-Soft | Bevzetés : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, raktárkezelő szoftver, számlázó program