ÁDÁM-Soft ::: ÜgyVisz kezelési útmutató

ÜgyVisz : Bizonylatok listája

Minden bizonylat típus szinte ugyanolyan listaablakban nyílik meg, csak az ablak címe más a típustól függően, esetleg néhány gombbal több vagy kevesebb található rajta.

A listában a bizonylat sorszáma, a partner megnevezése, esetleges megjegyzés, keltezés, a stornó jelölése, és a nyomtatás példányszáma látszik.

Ebben az ablakban lehetőség van kész bizonylatokat megnézni vagy módosítani (csak nyomtatás előtt!), újakat létrehozni, számla összegeket újrakalkulálni, számla esetében pénzkiegyenlítést indítani, sztornózni, nyomtatni, garancia jegyet nyomtatni, banki utalást indítani, tételek közé belépni, kilépni.

Megnéz F3

Abban az esetben, amikor a listaelemhez több információ is tartozhat, akkor az F3 gombbal vagy a Megnéz (Alt+N) parancsgombra kattintással hívhatja elő a tétel adatlapját. A gomb nevéből következően, ekkor csak megtekinthetőek a részletek, módosítani ilyenkor nem lehet.

Új tétel F5

Új (Alt+Ú) parancsgombra kattintással hívható elő egy új bizonylat üres adatlapja. Ha meggondolná magát a művelet közben, akkor a bizonylat Qilépés gombjával megszakíthatja azt. Minden bizonylat először egy ideiglenes sorszámot kap, amíg ilyen sorszáma van, addig „nyom nélkül” kiléphetünk a készítésből. Akkor kap végleges sorszámot a bizonylat, ha egy tételt vagy szolgáltatást rögzítünk rá. Ezután nem tüntethető el a bizonylat a tétel törlésével sem, csak stornózni lehet, de a bizonylatszám már megmarad. Munkáját az OK gombbal rögzítheti az adatállományba.

Módosít

Módosít (Alt+M) parancsgombra kattintással hívhatja elő a bizonylat adatlapját, amennyiben valamely adatot szerkeszteni szeretné. Ha módosítás mégsem szükséges, az adatlap Qilépés gombjával bezárhatja a módosító ablakot. Így az addig elvégzett módosítások is elvesznek. Munkáját az OK gombbal rögzítheti az adatállományba.

Kalkulál F6

A bizonylat végösszegének újra számolásához nyomja meg a Kalkulál (Alt+U) vagy az F6 gombot. A bizonylat végösszege nem mindig mutat valós értéket, eltérést okozhat a rögzítési művelet megszakítása, esetleges áramszünet következtében bekövetkező számítógép leállás stb. Természetesen a program automatikus újraszámolást is alkalmaz, például a bizonylat megnyitásakor, vagy nyomtatáskor.

Pénzkiegy

A számla pénzügyi kiegyenlítésének rögzítéséhez használjuk. Bár készpénzes számlánál a program egyből a számla rögzítése után felajánlja a nyomtatást és a pénzmozgás rögzítését. De előfordulhat, hogy ezeket a lehetőségeket elutasítjuk, mert valami módosítást igényel a számla, például a vevőnek eszébe jutott, hogy még valamire szüksége lenne. A bizonylatból történő 2. vagy többszöri kilépésnél már nem ajánlja fel az ÜgyVisz a pénzügyi teljesítést. Ilyenkor használjuk a Pénzkiegy (Alt+É) gombot, melynek hatására megnyílik a Pénzügyi teljesítések ablak.

Itt lehetőség van új tétel rögzítésére. Rögzíthetünk részkiegyenlítést. Szükség esetén módosíthatjuk, törölhetjük a már létrehozott bejegyzéseket is. Egy előzetesen átutalással kiadott számla készpénzes kiegyenlítését is rögzíthetjük, amit a Print (Alt+P) vagy F9 gombbal kinyomtathatunk. Egy A4es oldalra két példányban készíti el az igazolást, az első a vevőé, a második az eladóé. Ezt célszerű mindkét fél részéről aláírni és az eredeti bizonylathoz tűzni, hogy ne legyen mód visszaélésre.

Rontás F8

A bizonylat stornózásra kerül egy biztonsági kérdés után, hogy véletlenül törölni ne lehessen. Nyomtatott bizonylatot természetesen nem lehet stornózni. Amennyiben már kinyomtatta a bizonylatot, mikor kiderül, hogy az nem megfelelő, az első, eredeti példányt, keresztben áthúzva meg kell őrizni, vagy jóváíró számlát kell készíteni ugyanazokkal a tételekkel.

Nyomtat F9

A bizonylat nyomtatására szolgál. Ha az egér jobb gombjával klikkelünk rá, akkor előbb egy nyomtatási nézetet láthatunk, és azután dönthetünk, hogy kinyomtatjuk-e a bizonylatot.

Sor.Ny

Sorozatos nyomtatás két, a felhasználó által megadott sorszám közötti bizonylatokra állítható be.

Gar

Garancia jegy kinyomtatása. Ennél a nyomtatási funkciónál is elérhető a jobb klikkre előugró nyomtatási nézet.

SzlPrint

Szállítólevelet készít a számlához, a számlán szereplő összes tétellel.

B

Banki utalás indítása a bizonylat alapján.

Tételek

A bizonylat tételeit mutatja meg.

Lásd még...

copyright@ 2007  Ügyviteli Szoftverfejlesztés : www.ADAM-Soft.hu  |   Dell notebook, HP laptop, Számítástechnika, számítógép, WebBolt www. KlickComp .hu Klick Computer   |  Acer, Asus Notebook, Laptop táska : www.NotebookPartner.hu  |  Informatika, Számítástechnika Miskolc : www.SzamGep.hu  |  www.LanDoctor.hu  |  eMail

ÁDÁM-Soft | ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, ügyviteli, raktárkezelő rendszer, készletnyilvántartó szoftver, számlázó program ismertető
ÁDÁM-Soft | ÜgyViszW összehasonlítása más programokkal (ÜgyViteli program: számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó)
ÁDÁM-Soft | ÁrLista : ÜgyViteli program, Orvosi szoftver, Vállalatirányítási rendszer, szolgáltatások
ÁDÁM-Soft | ÜgyViteli program Demo letöltés és telepítése (számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó)
ÁDÁM-Soft | Működési diagram : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, ügyviteli, raktárkezelő rendszer, készletnyilvántartó szoftver, számlázó program
ÁDÁM-Soft | Működési modulok a megvalósításhoz : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer
ÁDÁM-Soft | ÜgyViteli program összefoglaló ismertetés (számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó)
ÁDÁM-Soft | Kérdés-Válasz : ÜgyViteli szoftver, raktárkezelő rendszer, számlázó, készletnyilvántartó program
ÁDÁM-Soft | Bevzetés : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, raktárkezelő szoftver, számlázó program