ÁDÁM-Soft ::: ÜgyVisz kezelési útmutató

ÜgyViszw : Bevezetés

Ahhoz, hogy a számítógép igazi segítőtársa legyen munkája során, és ne csak bosszúságot okozzon, meg kell tanulnia néhány "számítástechnikai" alapfogalmat. Ezekre azért van szükség, hogy jobban megérthesse a program működését. A program készítőinek is könnyebb a munkája, ha képzett felhasználók kezelik programjukat. Ebben segít a Súgó. (Lásd Alapfogalmak, Billentyűzet felépítése, Billentyűzet hatékony kezelése)

Valószínűleg a számítógép bekapcsolása, vagy valamilyen szintű kezelése már nem okoz gondot. Ha mégis, akkor sajnos ezen kívül más segítő megoldást is kell találni. Például egy könyv, amelynek a címe: "Hogyan kezdjem?".

A programról

Az ÁDÁM-Soft termékeit sok helyen használják megelégedettséggel. Az ÜgyVisz ügyviteli rendszernek többféle változata készült el az idők során, az újabb verziók készítésénél folyamatosan figyelembe vettük az eddigi tapasztalatokat és kritikákat. Ha Ön már használta az ÜgyVisz egy régebbi verzióját, sok hasonlóságot fog észrevenni, sok új lehetőséget és remélhetőleg kevesebb hibát fog tapasztalni munkája során.

Röviden az ügyviteli rendszerek hatékonyságáról

Senki sem szeret kézzel bizonylatokat (számla, szállítólevél) írni, de ez csak a kisebbik kellemetlenség. Gondoljon bele, milyen nehéz volt eddig valamit megkeresni: melyik fecnire írta föl, hogy a kedves vevő, mit is vitt el! Akár egy fél nap is kellett az ilyen és hasonló ügyletek kinyomozásához? Ezzel a programmal mindez maximum néhány perc lesz.

A hónapok végén két napig mindig számolgatott: összesítette a számláit, ÁFÁ-t számolt, és túlórázott, ha valamelyik vevő forgalmára külön is kíváncsi volt? Ezek elkészítésében az ÜgyVisz sokkal gyorsabb lesz. Néhány perc alatt képes a kért kimutatást elkészíteni közvetlenül nyomtatóra, hogy a Főnök is tanulmányozhassa, vagy csak eltárolni a merevlemezen (fájlba), melyet később megnézhet, vagy kinyomtathat bármikor.

Idáig vezette rendesen a cikkek kartonjait? Ha igen, akkor érezni fogja az előnyét a program használatának. Amikor készíti a bizonylatot, viszi fel a tételeket rá, a program már a cikk kartonján is rögzíti azt. Ez azt is jelenti, hogy bármikor meg lehet nézni valamely cikkből mennyi is van a polcon, raktárban. Ha ez éppen negatív érték lenne, akkor sem kap hibaüzenetet érte. Feltételezve, hogy nem volt még ideje a beérkező bizonylat rögzítésére. Miután ezt megteszi, helyre áll a rend, a számítógépen is annyi fog szerepelni a cikkből, mint a raktárban lesz.

Természetesen össze is adhatja a mennyiségeket, árakat, stb. egy listába, csak azt kell eldönteni, hogy mely bizonylattípus (számlás, szállítós - külön tárolva a göngyölített értékeket) alapján, és milyen információra van szüksége.

Ha szállítólevélről készít számlát, akkor még azt is nyomon követi az ÜgyVisz, hogy mennyi áru maradt még a szállítón. (Ezt nem sok ehhez hasonló program tudja megcsinálni!) Vevőnként van nyilvántartva, hogy az adott cikkből, mennyi van még kiszámlázatlanul.

A bizonylatok készítése közben lehetőség van új vevők és cikkek rögzítésére, vagy a régiek módosítására is!

Még egy érdekes szolgáltatás. Ha eddig kézzel írta számláit, akkor ez természetes volt, ha már használt számítógépes programot, akkor viszont értékelni fogja ezt. Van olyan program, amelyben a szolgáltatásokat is fel kell venni a cikktörzsbe cikkszámmal, így a készletnyilvántartásban is szerepelni fog, vagy nem lehet megoldani, hogy különféle cikkekből egy egészként adjon el valamit. Mindkét feladatot könnyedén meg fogjuk oldani. (A cikkekből összerakott valamit a nyomtatásnál kérheti majd egy egészként is, vagy az összetevők listájával is.)

És még valami... Ha minden bizonylatot pontosan rögzít, akkor még abban is segítséget kap, hogy mennyi pénznek kellene lennie a pénztárban, a bankszámlán. Mennyi pénzét használja más, és milyen kevés adóssága van. (Amennyiben ezen modulok engedélyezve vannak a programban.) A bizonylatokkal együtt ezek az információkat több éven át megmaradnak, néhány billentyű leütésére meg is tudja nézni bármikor!!! Természetesen erősen ajánlott a rendszeres biztonsági másolat készítése (a C:\Program Files\ÁDÁM-Softwares\ÜgyViszQ könyvtár másolásával, CD-re/DVD-re írásával és az adatbázis mentésével.).

Akkor kezdjünk dolgozni!

Lásd még...

Ügyviteli szoftver : www.adam-soft.hu |

Klick Computer : Acer notebook, Asus laptop Árlista! ::: Dell notebook, HP laptop, Számítástechnika, számítógép, WebBolt www. KlickComp .hu Klick Computer |

eMail

ÁDÁM-Soft | ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, ügyviteli, raktárkezelő rendszer, készletnyilvántartó szoftver, számlázó program ismertető
ÁDÁM-Soft | ÜgyViszW összehasonlítása más programokkal (ÜgyViteli program: számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó)
ÁDÁM-Soft | ÁrLista : ÜgyViteli program, Orvosi szoftver, Vállalatirányítási rendszer, szolgáltatások
ÁDÁM-Soft | ÜgyViteli program Demo letöltés és telepítése (számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó)
ÁDÁM-Soft | Működési diagram : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, ügyviteli, raktárkezelő rendszer, készletnyilvántartó szoftver, számlázó program
ÁDÁM-Soft | Működési modulok a megvalósításhoz : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer
ÁDÁM-Soft | ÜgyViteli program összefoglaló ismertetés (számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó)
ÁDÁM-Soft | Kérdés-Válasz : ÜgyViteli szoftver, raktárkezelő rendszer, számlázó, készletnyilvántartó program
ÁDÁM-Soft | Bevzetés : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, raktárkezelő szoftver, számlázó program
Klick Computer : Acer notebook ( Aspire, Travelmate, Extensa), Asus laptop WebBolt! www.klickcomp.hu