ÁDÁM-Soft ::: ÜgyVisz kezelési útmutató

ÜgyVisz : A program képernyő felépítése

A bejelentkezés után az ÜgyVisz alapképernyőjét látja.
Természetesen a háttér megjelenése cégenként más, hiszen a cég logója helyezhető be háttérként.

Az alapképernyő is egy olyan speciális ablak, mely (általában) a teljes monitor felületet kitölti. Ez is rendelkezik az ablakok minden tulajdonságával.

Az ablak jobb sarkában lévő három gombbal  az ablak méretét tudjuk szabályozni. Az első az ablakot minimális méretűre állítja. Ez azt jelenti, hogy a háttérben működik tovább (a tálcán, a képernyő alsó sávjában látható), nem állítja le a programot. Ez ahhoz a folyamathoz hasonlítható, amikor az asztalunkon félretolunk egy kupac iratot, hogy majd később folytatjuk vele a munkát, de közben gondolatainkban szerepel. A második gombbal válthatunk a teljes képernyős és a kisebb ablakos megjelenítés között. Utóbbi mérete az ablak szélének megfogásával (egér bal klick az ablak keret részénél) és egérmozgatással módosítható. Ha befejeztük, akkor a harmadik gombbal lehet bezárni az ablakot és kilépni a programból. Ez a funkció az ÜgyVisz alapablakában biztonsági okokból nem működik.

Az ablak fejlécben megjelenik az, hogy éppen mivel foglalkozunk (pl.: a futó program neve (ÜgyViszQ)). Innen megtudható, hogy melyik cég adataival dolgozik, és milyen dátumon. Ha visszamegy az időben (pl.: egy régebbi bizonylat adataira kíváncsi), akkor itt láthatja napra pontosan, hogy az időgép hová vitte.

A gépidőt a Windows órájából tudhatja meg (Az órán néhány másodpercig rajtatartva az egérmutatót, megjelenik a dátum). Ez a számítógép által valós időnek tartott dátumot és időpontot mutatja. Ezen adatok eltérést mutathatnak az Ön órájától, melynek korrigálása természetesen lehetséges.

Felülről a második sor a program menüje.

A nevéből következik, hogy a program által végrehajtható feladatok olyan listája, amelyből mi választjuk ki, hogy mit szeretnénk. Tulajdonképpen ezen keresztül utasítjuk a programot parancsaink elvégzésére. A menü a szokásos Microsoft menü (mint pl.: a Word, Excel, Internet Explorer stb. programokban) minimálisan módosított változata. Az informatikában a menük használata több formában lehetséges. A menüben közlekedhetünk a nyilak (jobbra, balra, lefelé, fölfelé) segítségével, de használhatjuk a tételekben aláhúzással jelölt gyors billentyűket (hot key) is. A hot key -k ("forrókulcs") az adott menüpontra, mezőre viszik a kurzort és egyben el is indítják a hozzá tartozó folyamatot! Nemcsak az alapképernyőn fogunk menüvel találkozni, kezelésükben máshol sem fognak eltérni.

A menü elérése a program használata során az egérrel, a gyors billentyűkkel lehetséges

Menü pontok leírása

Ikonok bemutatása

Az ikonokról is elindíthatunk egy folyamatot. Pl. modulok elindításához használhatjuk.

A következő terület az alapképernyőn egy ablak. Az ablak a képernyőnek egy adott feladatra vonatkozó, valamilyen vonalak által körülhatárolt része. A használat során egy időben akár több ablak is lehet egymás mellett vagy mögött! Bejelentkezéskor a képernyő majdnem teljes felületét kitöltő ablak csak a cég emblémáját tartalmazza. A továbbiakban azonban ez lesz a működési terület.

A képernyő legalsó sora

egy olyan információs mező (a továbbiakban státusz sornak fogjuk nevezni), amely arról tájékoztatja Önt, hogy mit lehet vagy kell tenni a tevékenység elvégzéséhez. Pl. a felhasználható billentyűket mutatja, de egy cikk törzskarton adat kitöltéséhez is segítséget ad. Ha a munka során elakadna, akkor ez a leggyorsabb segítség, de használhatja az F1-es billentyűre megjelenő Súgót is.

Lásd még...

copyright@ 2007  Ügyviteli Szoftverfejlesztés : www.ADAM-Soft.hu  |   Dell notebook, HP laptop, Számítástechnika, számítógép, WebBolt www. KlickComp .hu Klick Computer   |  Acer, Asus Notebook, Laptop táska : www.NotebookPartner.hu  |  Informatika, Számítástechnika Miskolc : www.SzamGep.hu  |  www.LanDoctor.hu  |  eMail

ÁDÁM-Soft | ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, ügyviteli, raktárkezelő rendszer, készletnyilvántartó szoftver, számlázó program ismertető
ÁDÁM-Soft | ÜgyViszW összehasonlítása más programokkal (ÜgyViteli program: számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó)
ÁDÁM-Soft | ÁrLista : ÜgyViteli program, Orvosi szoftver, Vállalatirányítási rendszer, szolgáltatások
ÁDÁM-Soft | ÜgyViteli program Demo letöltés és telepítése (számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó)
ÁDÁM-Soft | Működési diagram : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, ügyviteli, raktárkezelő rendszer, készletnyilvántartó szoftver, számlázó program
ÁDÁM-Soft | Működési modulok a megvalósításhoz : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer
ÁDÁM-Soft | ÜgyViteli program összefoglaló ismertetés (számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó)
ÁDÁM-Soft | Kérdés-Válasz : ÜgyViteli szoftver, raktárkezelő rendszer, számlázó, készletnyilvántartó program
ÁDÁM-Soft | Bevzetés : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, raktárkezelő szoftver, számlázó program