ÁDÁM-Soft ::: ÜgyVisz kezelési útmutató

ÜgyVisz : Ikonok bemutatása

Megnyitás

Ennek az Ikonnak ugyanaz a funkciója, mint a Fájl menü Megnyitom… parancsának. Ez nyitja meg a futtatható modulok listáját.
Innen érhető el a program működéséhez szükséges adatok módosító ablaka, illetve többféle beállítási funkció.

Másolás

Az ÜgyViszben csak bizonyos esetben aktív ikon, azaz nem lehet mindig használni. Ha másolni szeretne (például valamilyen szöveget), azt a Ctrl+C billentyűkombinációval teheti meg. Ekkor a Vágólapra (a számítógép ideiglenes, felhasználó által kezelt adattárolója) kerül a kijelölt adat. Ezt később Ctrl+V billentyűk egyidejű lenyomásával illesztheti be a megfelelő helyre.

Új

A Fájl menü Új… parancsának felel meg. Különböző információs, beállítási és módosító modulok indíthatóak innen.

Kivágás

Az ÜgyViszben csak bizonyos esetben aktív ikon, azaz nem lehet mindig használni. Kivágni a Ctrl+X billentyűkombinációval lehet, ekkor eltűnik a kijelölt szöveg. A kivágott adatok is a Vágólapon tárolódnak beillesztésig, vagy törlésig. A számítógép újraindításakor illetve leállításakor mindig törlődik a Vágólap tartalma!

Beillesztés

Az ÜgyViszben csak bizonyos esetben aktív ikon, azaz nem lehet mindig használni. A fent leírt módon, azaz a Ctrl+V billenytűkombinációval lehet beilleszteni adatokat szerkeszthető területekre.

Mentés

Az ÜgyViszben csak bizonyos esetben aktív ikon, azaz nem lehet mindig használni.

Help

A Segítő oldalakat nyitja meg.

Visszavonás

Lépésenként való visszavonást tesz lehetővé, amennyiben olyan parancsot adtunk ki. Az ÜgyViszben ilyen ritkán fordul elő.

Nyomtatás

Szokásos Windows-os nyomtatási ablak megnyitására szolgál.

Bizonylatkezelő

Ezzel az ikonnal, vagy a Ctrl+B billentyűkombinációval lehet előhívni a Bizonylatkezelő ablakot, ahol számlát, szállítólevelet, munkalapot, rendelést, árajánlatot kezelhetünk. Bizonylatkezelőről bővebben itt <???Link>.

Megkeresések

A céghez beérkező megkeresések, árajánlat kérések, rendelések nyilvántartása érhető el a gomb, vagy a Ctrl+S billentyűkombináció segítségével.

Munkalapok  

A bizonylatkezelőn belül található Munkalapok listája érhető el innen közvetlenül.

Munkaszervező

A Törzsadatok Dolgozók és Egyéb elfoglaltságok pontjában is említett munkaszervező modul indítható a gomb segítségével. A munkaszervező az ÜgyVisznek egy olyan különleges része, amellyel nyilvántartható az alkalmazottak munkája. Létrehozott munkalapok alapján lehet tervezett munkavégzési időpontokat beállítani, és ehhez dolgozókat hozzárendelni. A dolgozó a munkavégzés megkezdésekor és a munka végeztével rögzíteni tudja a pontos időt. Ennek segítségével nyomon követhető a dolgozó tevékenysége, az elszámolt munkadíj megtérülése. A munkákat kiosztó személy „lámpa” jelzés alapján látja, ha az alkalmazott éppen dolgozik az adott feladaton. A dolgozónak pedig üzenetet küld a program, ha munkát osztanak ki rá.

Partnerek törzse

A partner törzs megnyitására szolgál. A partner törzs elérhető még a Ctrl+H billentyűkombinációval, illetve a Törzsadatok Partnerek menü segítségével.

Cikkek törzse

A cikktörzset érhetjük el innen. A cikk törzs megnyitható még a Ctrl+K billentyű kombinációval, vagy a Törzsadatok Cikkek menü pontjával.

Garanciális nyilvántartás

A cikkek garanciális nyilvántartása erről a gombról, vagy a Ctrl+U billentyűk segítségével érhető el.

Telephely választása

Amennyiben több telephelye van a cégnek, ebből a menüből elérhetőek a telephelyek adatai. A telephelyek kiválaszthatóak a Törzsadatok Telephelyek menüvel is.

Pénztár

A pénztárkezelés napra és cégre kiválaszthatóan mutatja az összes pénzügyi mozgást. Az Nyomtatás parancsgombra egér bal kattintásra nyomtatja, jobb gombbal kattintásra pedig megjeleníti a nyomtatási nézetet.

Pénztár: készpénzes forgalom

Csak a kézpénzforgalmat mutatja kiválasztott napon.

Pénzügyi mozgások

Pénztárban és bankon történt mozgásokat tartja nyilván, itt rögzíthető a bizonylatok bevételezése előtt esedékes (például díjbekérőre fizetett) pénzügyi mozgás. A bizonylat rögzítésénél, a pénzkiegyenlítés is levonja az összeget, ezért a pénzügyi mozgásoknál vissza kell írni azt (az eredetivel mindenben egyező, csak negatív összeget tartalmazó új tételt létrehozva), hogy stimmeljen a kassza!!!

Kintlévőség/Tartozás

Adott dátumra lekérdezhetőek a cég kintlévőségei, tartozásai. Innen készíthető egyenlegközlő, fizetési felszólítás, indítható banki utalás, rögzíthető pénzkiegyenlítés.

Banki utalások

A banki utalások összesítője nyitható meg innen.

Egyenlegközlő

Partner és időintervallum megadásával egyenleg kimutatás készíthető.

Árlista összeállító

Internetes árlista összeállításához használható modul, beszállítónkként listázható árlista. Képek, leírások hozzárendelése, árak feltöltése Excel táblából.

Árkalkuláció-árváltoztató

Az ablak alsó részében látható dátum óta beérkezett cikkek árait és cikkcsoportjait mutató lista. Mutatja, hogy az adott cikk eladási ára a cikkcsoporthoz beállított haszonkulcs intervallumon belül esik-e. Ha attól eltér, a cikk piros jelölést kap.  Amennyiben nincs bekapcsolva a programban az automatikus árkalkuláció, abban az esetben innen indíthatunk egy újraszámolást. Nem megfelelőség esetén módosítható a cikkek ára is innen.

Beszerzési lista

A beszerzési lista az árubeszerzőknek nyújt segítséget. A létrehozott kimenő rendelések, és a rendelendő tételek alapján Generálás gombra összesítést készít.

Rendelések: teljesíthetők

Teljesíthetők azok a megrendelések, amelynek tételei a lista megtekintésének időpontjában készleten vannak.

Rendelések: nem teljesíthetők

Nem teljesíthető a rendelés, ha még nincsenek készletre vételezve a tételei.

Listaindító

Bizonylatokról (számla, szállító levél, munkalap, egyéb mozgásnem, rendelés, árajánlat) készíthető kimutatás dátum intervallum, partner és a bizonylat típusa alapján.

Cikkek forgalma bizonylatonként

Cikkforgalmi kimutatás készíthető cikkszám, cikk megnevezés, vagy cikkcsoport alapján, akár adott partnerhez is az elkészített bizonylatok alapján.

Listát printel

Az ÜgyVisz által felkínált jelentéseket, listákat lehet kinyomtatni amennyiben van hozzá jogosultságunk. Tájékoztató jelleggel sokszor elég megjeleníteni a nyomtatási nézetet..

Felhasználó megadása, belépés a rendszerbe

Felhasználók közötti váltást tesz lehetővé.

Fontos: Miután megnyitottuk, írjuk be a felhasználó nevet és a jelszót! Ha nem írunk be semmit, csak bezárjuk az ablakot, kilép a programból.

Lásd még...

copyright@ 2007  Ügyviteli Szoftverfejlesztés : www.ADAM-Soft.hu  |   Dell notebook, HP laptop, Számítástechnika, számítógép, WebBolt www. KlickComp .hu Klick Computer   |  Acer, Asus Notebook, Laptop táska : www.NotebookPartner.hu  |  Informatika, Számítástechnika Miskolc : www.SzamGep.hu  |  www.LanDoctor.hu  |  eMail

ÁDÁM-Soft | ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, ügyviteli, raktárkezelő rendszer, készletnyilvántartó szoftver, számlázó program ismertető
ÁDÁM-Soft | ÜgyViszW összehasonlítása más programokkal (ÜgyViteli program: számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó)
ÁDÁM-Soft | ÁrLista : ÜgyViteli program, Orvosi szoftver, Vállalatirányítási rendszer, szolgáltatások
ÁDÁM-Soft | ÜgyViteli program Demo letöltés és telepítése (számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó)
ÁDÁM-Soft | Működési diagram : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, ügyviteli, raktárkezelő rendszer, készletnyilvántartó szoftver, számlázó program
ÁDÁM-Soft | Működési modulok a megvalósításhoz : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer
ÁDÁM-Soft | ÜgyViteli program összefoglaló ismertetés (számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó)
ÁDÁM-Soft | Kérdés-Válasz : ÜgyViteli szoftver, raktárkezelő rendszer, számlázó, készletnyilvántartó program
ÁDÁM-Soft | Bevzetés : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, raktárkezelő szoftver, számlázó program