ÁDÁM-Soft ::: ÜgyVisz kezelési útmutató

ÜgyVisz : Bizonylatok kezelése

Ez a központja a programnak. Innen a listákat és néhány pénzügyi mozgást leszámítva tulajdonképpen minden elérhető, vezérelhető, módosítható. Indítása a  ikonnal vagy a Ctrl+B billentyűkombinációval lehetséges.

A baloldali oszlopban megtalálható az összes bizonylattípus. Az egyértelmű megnevezések alapján könnyű kiválasztani, hogy melyiket szeretné használni.

Talán csak az Egyéb mozgásnem, ami további magyarázatot igényel. Ezt a bizonylatot használjuk a cégen belüli cikk mozgások rögzítésére. Például egy általunk összeszerelt termék alkatrészeit így mozgathatjuk le raktárkészletről, és hozhatjuk létre helyette a cikktörzsben a készárut. Ezenkívül rögzíthető Egyéb mozgásnemben az áruként elszámolt anyag lemozgatása, saját felhasználásra, reklám céljából odaadott termékek, selejtezés stb. A javítások kezelésekor is az Egyéb mozgásnem segítségével tudjuk kivenni készletről a nem javítható, bevont, selejtes cikkeket, és betenni a cserébe adott cikkeket. Selejtezés esetén nyomtatásban Selejtezési jegyzőkönyv készül.

A második oszlopban a bizonylat irányát tudja beállítani, eszerint lehet Kimenő, Bejövő, Visszáru, Jóváíró. Számla és Szállító esetén négy irány lehetséges, rendeléseknél két irány használható, a többi bizonylatnál pedig nem választható irány (szürkére váltanak a feliratok a gombokban).  Pl. leltározásnál nincs értelme a második oszlopnak.

A következő oszlopban a dátumot kell beállítani vagy lehetősége van partner kiválasztására is. Ezzel válogatási szempontokat ad meg a program számára. Kiválaszthatja, hogy melyik bizonylat típusból, mely dátumtól, esetleg melyik partnernek adott/kapott bizonylatokat szeretné megkapni a teljes állományból. Kevesebb tétellel könnyebb dolgozni, ezért ajánlott minél szűkebb keresési feltételeket megadni (ha a dátumot minden év, minden hónap, minden napra állítja, és még partnert sem választ, akkor nagyon sokáig fog gondolkozni a program, és Önnek is nehezebb kikeresni a listából a megfelelő tételt).

Ez az ablak alaphelyzetben a leggyakrabban használt módon jelentkezik be: az aktuális dátumon készített kimenő számlákat szeretné kiválogatni, partnernév nélkül. Tehát egy OK-val rögtön készíthet új számlát. Illetve a Paraméterek működéshez modulban a hónapra és a napra beállítható a Minden hónap és a Minden Nap (. Az előző bekezdés felhívja a figyelmet ennek az elkerülésére). Ezekkel a paraméterekkel is az aktuális dátumra készíti el az új bizonylatot a program.

Az egeret kedvelő felhasználók az általuk kiválasztott gombokra kattintva tudják beállítani a típust. A dátum beállítására két lehetőség is rendelkezésre áll:

  1. Az év, hó és nap egy-egy legördülő menü. A dátumot a program használatbavételi idejének évétől kezdve lehet beállítani. Mindháromnál az első választható tétel a Mindegyik.
  2. Adott dátumot a Dátum feliratú nyomógombra kattintva naptár segítségével is beállíthatod.

A billentyűzetet kedvelők is nagyon gyorsan beállíthatják, amit szeretnének. A Hot Key-k, azaz gyorsbillentyűk segítségével néhány billentyű leütésével kiválasztható minden.

Példa: ha az előző napról egy kimenő szállítólevelet szeretne elővenni, tartsa lenyomva a baloldali Alt gombot és üsse le az L betűt (a szállítólevél HotKey-je). Üsse le a K betűt: Kimenő. Üsse le az N-et: a napokhoz ugrik (például a baloldali  Alt nyomva tartása mellet, ha leüti a lefelé Nyíl dombot, akkor a menüből kiválaszthatja a napot, vagy a Home gombbal a Minden Napra ugorhat. Az Enter a kiválasztás). Nyomja meg a felfelé mutató nyíl gombot egyszer. Végül Alt+O, és be is fejeződött a beállítás. Elsőre lehet, hogy bonyolultnak látszik, de egy kis gyakorlás után lényegesebben gyorsabb, mint egérrel.

Fontos: Az adatvesztés és adatállomány sérülések megelőzésére, kérem, a bizonylatkezelőből lépjenek ki, hogy az adatállományok lezárása megtörténjen!

Lásd még...

copyright@ 2007  Ügyviteli Szoftverfejlesztés : www.ADAM-Soft.hu  |   Dell notebook, HP laptop, Számítástechnika, számítógép, WebBolt www. KlickComp .hu Klick Computer   |  Acer, Asus Notebook, Laptop táska : www.NotebookPartner.hu  |  Informatika, Számítástechnika Miskolc : www.SzamGep.hu  |  www.LanDoctor.hu  |  eMail

ÁDÁM-Soft | ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, ügyviteli, raktárkezelő rendszer, készletnyilvántartó szoftver, számlázó program ismertető
ÁDÁM-Soft | ÜgyViszW összehasonlítása más programokkal (ÜgyViteli program: számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó)
ÁDÁM-Soft | ÁrLista : ÜgyViteli program, Orvosi szoftver, Vállalatirányítási rendszer, szolgáltatások
ÁDÁM-Soft | ÜgyViteli program Demo letöltés és telepítése (számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó)
ÁDÁM-Soft | Működési diagram : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, ügyviteli, raktárkezelő rendszer, készletnyilvántartó szoftver, számlázó program
ÁDÁM-Soft | Működési modulok a megvalósításhoz : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer
ÁDÁM-Soft | ÜgyViteli program összefoglaló ismertetés (számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó)
ÁDÁM-Soft | Kérdés-Válasz : ÜgyViteli szoftver, raktárkezelő rendszer, számlázó, készletnyilvántartó program
ÁDÁM-Soft | Bevzetés : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, raktárkezelő szoftver, számlázó program