ÁDÁM-Soft  »  Segítő oldalak  »  ÜgyVisz Frissítés 2005. december

ÁDÁM-Soft ::: ÜgyVisz frissítés

ÜgyVisz Frissítés 2005. december


Tisztelt Partnerünk!

Értesítjük, hogy elkészült az ÜgyWiszW rendszer frissítése.

Fontos! A frissítés megkezdése előtt mentse állományait!

A frissítés letöltéséhez és telepítéséhez honlapunkon ( http://www.adam-soft-hu ) talál leírást.

A rendszerben elvégzett változtatások:

  • Az Áfa kulcsok nem fognak többé fejtörést okozni: egy bizonylaton belül maximum 5 kulcsot lehet használni. A Paraméterek között, azért megmaradt az ÁFA kulcs megadása. Ezzel lehet szabályozni, hogy a tételeknél melyeket lehessen használni. Ezért ezt át kell állatani januárban!!!!!!!! Célszerű pl. a 12-őt 20-ra állítani.
  • A Cikkek és a szolgáltatások ÁFA kulcs módosításához a File/Megnyitom/Áfa kulcs módosító modult kell elindítani. A Nettó árra kerekítés, csak az ÁFA kulcs módosítását jelenti. A Bruttó árra kerekítés pedig a Bruttó árat meghagyja és a nettót átszámolja. A cikkeket, szolgáltatásokat és az árlistá módosítja a modul. Amennyiben mégis használniuk kell a 25-öt pl. 2006-ban még érkezik 2005-ös teljesítésű számla és már lefuttatták az ÁFA módosítást, akkor tételenként még lehetőség van a kulcs javítására. A tétel ablakban van egy "Jav." feliratú parancsgomb. Erre klcickelve az ÁFA kulcs módosíthatóvá válik.
  • Elkészült a bolti eladás modul. Erről részletesebben: CTRL+N-el indítható. Naponta egy számla készül csupán, ahol a vevő "Bolti Eladás" nevet viseli. Ha a vevő tételei bekerültek, akkor az F5 ablakból Esc-pel kiléphetsz. Az Alt+o-val (Blokk felirat) nyugtát is nyomtat az aktuális tételekről. Amennyiben rögtön indítani akarod a következő eladást, akkor a CTRL+Enter-t használd! Ez a hátránya is: több pénztár esetén csak összevontan ellenőrizhető az összeg. Előnye a sebesség: az első vásárló után tempósan lehet a tételeket rögzíteni. A mennyiség módosításához használható a következő módszer: + vagy - jel után a mennyiséget kell a cikkszámba beírni, majd a cikkszámot kell beírni vagy beolvasni vonalkódolvasóval. A "Bolti eladás"-os számlát nem kalkulálja újra a program, ezért este a nyomtatás előtt bele kell lépni a tételekbe! A kinyomtatott bizonylat összegének egyeznie kell a pénztárgépekbe beütött összegek összegével!!!!!!!!
  • A szerződések kezeléséhez egy újabb modul: "Szerződések számlakészítési időpontjának módosítása" néven. A gyakoriságot és a napot lehet tömegesen kezelni. A címkenyomtatáshoz is segítséget ad!!!
  • A partner keresésnél a címke nyomtatáshoz készült egy nyomógomb: a nyomtatásra jelölt partnereket lehet kikerestetni és módosítani a címke mennyiségét.
  • A bizonylatok teljesítési dátuma 30 nappal meghaladhatja az aktuális dátumot.

Az ÜgyViszW programot is visszük tovább. Néhány partnerünknél a gépeket is cserélni kellett volna az új változathoz, tehát marad az ÜgyViszW.

Azonban már elkészült az ÜgyViszQ változat is. Nagy bizonylatforgalmú partnereinknél javasolt a csere. Kérjük, hogy a beruházás (software+hardware) felméréséhez keressen bennünket.

Jó munkát!

ÁDÁM-Soft

 3531 Miskolc, Győri kapu 57. 

Tel/Fax: +36 46 428 114, +36 46 413 347

mail: ADAMSoft@adam-soft.hu

Lásd még...


Számítástechnikai WebÁruház : notebook, laptop táska, projektor és minden, ami informatika www.KlickComp.hu |  Ügyviteli software, szoftverfejlesztés www.ÁDÁM-Soft.hu |  Laptop, Notebook ( Acer, Asus, Dell Toshiba ) Laptop táska ( Samsonite,Targus ) a Notebook Partner www.NotebookPartner.hu |  Informatikai, Számítástechnikai megoldások Miskolc www.SzámGép.hu |  LanDoktor  |  eMail