ÁDÁM-Soft  »  Segítő oldalak  »  ÜgyVisz Frissítés 2010. október

ÁDÁM-Soft ::: ÜgyVisz frissítés

ÜgyVisz Frissítés 2010. október


Tisztelt Partnerünk!

Értesítjük, hogy elkészült az ÜgyWiszW rendszer frissítése.

Fontos! A frissítés megkezdése előtt mentse állományait!

A frissítés letöltéséhez és telepítéséhez honlapunkon ( http://www.adam-soft-hu ) talál leírást.

A rendszerben elvégzett változtatások:

 • Bizonylat fejlécén engedett több gépről egyidőben módosítani.
 • Bizonylat sornyomtatása esetén a göngyölt egyenlegnek megfelelő felirat: Fizetési felszólítás/Túlfizetés összege.
 • Garancia keresésnél Cikk karton gomb a készletek ellenőrzéséhez, adatok megtekintéséhez
 • Ha az XLS-ben van olyan LX-alapján (idegen azonosító), ami nincs még az ügyviszben, azt egy teljesen új azonosítón vigye fel (LX-szám, név, nettó eladási ár - A-B és D oszlop az excelben) - a többit kitöltjük.
 • CikkTörzs árainak frissítése xls-ből : Ha az ügyviszben van olyan, ami már nincs benne az XLS-ben - ott az adott cikk kartonján vegye ki hogy "árlistában szerepeljen".
 • CikkTörzs árainak frissítése xls-ből : A végén segítene egy logfile, hogy mi az "új" (2.pont), illetve mi lett kidobva (3.pont). Ez volt, de a töröltek is bele kerültek (UgyViszW\ArImpLogF.Txt).
 • Változás a számlázási rendszerben Egy közelmúltban hatályba lépett jogszabályváltozás megváltoztatta a számlázásra vonatkozó szabályokat, így megszűnt a jogszabályi különbségtétel a számla eredeti és másolati példánya közt. A számlát kibocsátóknak azonban ezután is különös körültekintéssel kell eljárnia - hívja fel a figyelmet a Deloitte. A nemzetgazdasági miniszter rendelete szeptember 27-ével hatályon kívül helyezte azt a rendelkezést, amely szerint "a számlázó programnak a számla adattartalmának papírra nyomtatása során biztosítania kell, hogy a számla eredeti és másolati példánya egymástól megkülönböztethető, és eredeti példányként csak egy példányban legyen nyomtatható" - ismerteti a tanácsadó cég hírlevele. Veszprémi István, a Deloitte Zrt. adópartnere ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra: továbbra is követelmény a számlapéldányok hiánytalan elszámolása, azonban ennek módjára vonatkozóan nincs hatályos jogszabályi rendelkezés. Emiatt a számla kibocsátója saját belátása szerint dönthet arról, hogy ezen követelménynek miként kíván eleget tenni. Megfelelő módszernek tűnik, ha korábbi eljárását folytatja, így például az egyes számlákon továbbra is feltünteti a példányszámokat, illetve annak eredeti, vagy másolati jellegét. Azonban, amennyiben a hatályon kívül helyezett rendelkezésekből indulunk ki, akkor a számla kibocsátója elméletileg dönthet úgy is, hogy nem kívánja folytatni a korábbi gyakorlatot, és olyan számítógépes programot alkalmaz, amely a számlapéldányszámok rávezetése nélkül bocsátja ki a számlát. Ez esetben azonban kérdésként merül fel, hogy az adózó milyen módon tud eleget tenni a kibocsátott számlákra vonatkozó szigorú számadás, illetve a számlapéldányok hiánytalan elszámolására vonatkozó, továbbra is hatályos követelményeknek. A fentiek alapján Veszprémi István szerint az a következtetés vonható le, hogy a számlát kibocsátóknak a jogszabály adta lehetőségek kiszélesedése mellett a saját ügymenet sajátosságaihoz igazodva a jövőben is különös körültekintéssel kell eljárniuk a számla előállítása során, fokozott figyelemmel a változásokra. Ezek alapján a rendszert változatlanul hagytuk, tehát továbbra is figyeljenek a példányszámok hiánytalan meglétére!!!

És egy kis emlékeztető:

 1. Heti karbantartás: Hetente egyszer javasolt lefuttatni a karbantartó modult: File›Megnyitom›Karbantartó modul›OK A karbantartó modul megnyitása esetén választható menüpontok: c, Számlaszámok, partnertörzs Lefutási ideje: 10-15 perc. Funkciója: elveszett, eltűnt bizonylatok korrigálása. A karbantartó modulban egyszerre több menüpont is lefuttatható, de célszerű az egyes műveleteket külön-külön lefuttatni. A karbantartó modul bármelyik gépről lefuttatható. A modul futása közben senki nem dolgozhat ill. tartózkodhat a programban!
 2. Havi karbantartás: Havi rendszerességgel javasolt lefuttatni a Konzisztencia ellenőrzést: File›Megnyitom›Konzisztencia ellenőrzés›OK Lefutási ideje: több óra is lehet. Funkciója: a bizonylatok közötti összefüggések ellenőrzése (teljesítési dátumok kalkulációja). A modul futása közben senki nem dolgozhat ill. tartózkodhat a programban. A modul bármelyik gépről elindítható.
 3. Elveszett számlák javítása: A karbantartó modul lefutása után előfordulhat, hogy a rendszer bizonylatokat (kimenő ill. beérkező számlákat) Magán vevő – javított elnevezéssel regisztrál újra. Ebben az esetben a javított bizonylatokat egyenként az F6 billentyű megnyomásával lehet újrakalkulálni. Ezután a bizonylatot vissza kell nevezni az eredeti névre, mert a rendszer ezt nem végzi el automatikusan. Ez a következőképpen működik: kijelöljük azt a bizonylatot, amit át szeretnénk nevezni, majd az Alt+M billentyűk lenyomásával belépünk a bizonylat fejlécébe. Az F2 billentyűvel megnyitjuk a Partnertörzset. Ezután kikeressük a megfelelő partnert és az Enter billentyűvel kiválasztjuk. Újabb Enter után az Alt+O vagy Ctrl+End billentyűkkel lezárjuk a módosítást.
 4. Adatállomány biztonsága, védelme: A mentés közben senki nem dolgozhat ill. tartózkodhat a programban!!! Az állományok biztonságos megőrzése végett javasolt az állományokat havi rendszerességgel CD-re menteni. A CD-t biztonságos helyen kell megőrizni. Amennyiben a Cd-re történő mentés nem lehetséges, a mentés kivitelezhető a Total Commander tömörítő program használatával. Ekkor az állományokat egy másik gép merevlemezére mentjük, amelyen megfelelő mennyiségű szabad hely áll rendelkezésre. Ez néhány perc, így akár hetente is elvégezhető pl. péntek délután.

Jó munkát!

ÁDÁM-Soft

 3533 Miskolc, Meggyesalja utca 93.

Tel/Fax: +36 46 505 450, +36 46 413 347

mail: ADAMSoft@adam-soft.hu

Lásd még...


Számítástechnikai WebÁruház : notebook, laptop táska, projektor és minden, ami informatika www.KlickComp.hu |  Ügyviteli software, szoftverfejlesztés www.ÁDÁM-Soft.hu |  Laptop, Notebook ( Acer, Asus, Dell Toshiba ) Laptop táska ( Samsonite,Targus ) a Notebook Partner www.NotebookPartner.hu |  Informatikai, Számítástechnikai megoldások Miskolc www.SzámGép.hu |  LanDoktor  |  eMail