ÁDÁM-Soft  »  Szoftver Termékek  »  Integrált vállalatirányítási rendszer (ERP, integrált ügyviteli rendszer

Integrált vállalatirányítási rendszer

vagyis ERP, integrált ügyviteli rendszer

Szerintünk lassan Magyarországon is belátják a cégek, hogy célszerű egy integrált vállalatirányítási rendszer (ERP, integrált ügyviteli rendszer) bevezetése. A korszerű vállalatirányítási rendszerek alkalmazása a vállalatok számára ma már egyértelműen a versenyképesség megteremtésének, megőrzésének stratégiai eleme.
Napjainkban a globalizáció, a világpiac minden korábbinál nagyobb mértékű kiterjedése, az egyre növekvő, az egész világra kiterjedő kereskedelem, a rohamos, nagyon erőteljes technológiai fejlődés egyre keményebb piaci versenyt eredményez. Újabb és újabb versenytársak jelennek meg a piacon. Az éles verseny eredményeként a vállalatok számára a piaci igények rugalmas és sokszor igen gyors követése, az innováció, az intenzív növekedés, a minőségi munkavégzés, a korszerűbb, kedvezőbb ár, minőség illetve szolgáltatás előállítása, a megfelelő választék biztosítása, túlélési kérdés.
A vállalatirányítási rendszer sikeres bevezetés lehet a versenyelőny forrása, a hatékony működés kulcsa, és alapvetően alakíthatja át a vállalat működését – erre azonban fel kell készülni! A rendszerbevezetéseknek azonban alig harmada sikeres – az esetek kétharmadában rengeteg ráfordított idő és pénz után a cég vagy leállítja a bevezetést, vagy félkészen kezdik el használni a szoftvert. Ha a rendszer nem működik jól, az információáramlás nem elég gyors és hatékony, valamint az általuk nyújtott információk nem tükrözik a valóságot, akkor nem lehet figyelemmel kísérni a költségek alakulását, késik a reagálás a vevők igényeire.... Ezért felmerül néhány kérdés a kiválasztással és bevezetéssel kapcsolatban:

 • Hogyan kell kiválasztani, bevezetni egy rendszert, milyen kritikus folyamatokat kell átszervezni?
 • Hogyan vezessük be a kiválasztott rendszert?
 • Vajon sok pénzbe fog kerülni az ERP bevezetése?
 • És vajon mennyibe kerül majd, amikor már használjuk?
 • Vajon mi a sikeres bevezetés kulcsa? Miért sikerül egyeseknek, másoknak miért nem?
 • Hogyan kell átalakulnia a cégnek és a menedzsmentnek?
Tehát a vállalat hatékonyságának biztosításához elengedhetetlen követelmény, hogy a vállalkozásnak az adatok birtoklásán kívül a fejlődéshez szükséges összrendezett, gyors információ szerzéssel rendelkezzen a rendszereiből. Ehhez a cégnek az információs rendszerét kell korszerűsítenie: az informatika rendszer a korszerű vállalatirányítás stratégiai eleme, mely a hardware mellet korszerű informatika megoldásokat jelent. Az informatikai megoldás a vállalatirányítási rendszer. Ezek kínálata, választéka, a különböző igényű, tevékenységi körű, méretű szervezetek számára nyújtják az elvárásaiknak és lehetőségeiknek megfelelő rendszert. A vállalatirányítási rendszerek versenyeznek a felhasználókért, így folyamatosan fejlesztik őket és a rendszerekhez kapcsolódó bevezetési eszközöket, módszereket, hogy ezek a rendszerek egyre többet nyújtsanak a felhasználóknak, valamint egyre gyorsabban és eredményesebben lehessen bevezetni őket a felhasználó szervezeteknél.

Mi is a vállalatirányítási rendszer?
Olyan általános célú rendszerek, amelyek nyomon követik és ellenőrzik a vállalatok belső működését. A VIR elvileg nem más, mint a megfelelő információ a megfelelő embernek, a megfelelő időben és a megfelelő formában.
Jellemzője, hogy csak strukturált feladatok megoldására alkalmasak, problémamegoldó képességük színvonala alacsony, outputként jelentéseket készítenek. (Csala 2001), (Edward 999) A VIR célja: a vezetői munka (döntéselőkészítés, tanácsadás) támogatása. A felső, ill. a középszintű vezetés feladatai a döntés-előkészítés fogalmához kötődnek.

Mit ad Önnek az ÜgyVisz?

 • Az információ a keletkezés helyén, a valós történés időpontjában kerülhet a rendszerbe, és kizárja ugyanazon információk különböző helyeken és időben történő rendszerbe juttatását.
 • Az adatokhoz és folyamatokhoz minden, az információs rendszerben a felhasználók csak jogosultságuknak megfelelően férhetnek hozzá.
 • A vállalat fizikai folyamatainak szabályozása az információ visszacsatolása által a megfelelő időben a lehetőség szerinti minimális költséggel valósulhat meg.
 • Segíti a tervezést az adatok feldolgozásával.
 • A vállalat vezetői kezébe olyan eszközt ad, amely segítségével azok a mindennapi munkában könnyen hozzáférnek a számukra szükséges információkhoz.

Működési diagram : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, ügyviteli, raktárkezelő rendszer, készletnyilvántartó szoftver, számlázó program Működési modulok a megvalósításhoz : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer (Beszerzés,Teljesítés,Szerviz,Marketing,Értékesítés,Pénzügy Eszközök)