ÁDÁM-Soft ::: ÜgyVisz kezelési útmutató

ÜgyVisz : Jóváírás - jóváíró, helyesbítő számla

Mit kell tenni, ha a vevő visszahozza a megvásárolt cikket?
Jelenleg 3 módszer áll rendelkezésre:

 1. A legegyszerűbb eset, ha a vavő a számlán lévő összes tételt visszahozta.
  Ekkor keresse ki az eredeti bizonylatot a Bizonylatok nyilvántartásában és klickeljen a Stornó gombra.
  Elkészül az Okirat, melynek sorszámát a képernyőre kiírja a rendszer. Ezt nyomtassa ki és írassa alá a vevővel saját kezű dátumozással együtt!!!! Fontos az új szabályok szerint csak így érvényes és könyvelhető le a számla.
   
 2. Abban az esetben, ha a vevő levásárolja a visszahozott termék ellenértékét, akkor a helyesbítő számla elkészítését javasoljuk.
  Készítse el a számlát a kiválasztott új termékről. A következő lépésben következik a visszahozott cikk felvitele a bizonylatra.
  A Qilépés gomb felett található Visszá parancsgombot kell megnyomnia.  Ennek hatására a Cikk kereső jelenik meg. Kérem, ebben keresse ki a visszahozott terméket. A kiválasztás után a Partner felé ebből a cikkből leszámlázott tételek jelennek meg.  Itt válassza ki az eredeti vásárlást az időpontja szerint. Enter-rel vagy az OK gomb leütésével fogadja azt el. Ennek hatására jelenik meg a következő ablak.  Az előírt adatokat tartalmazza az ablak, módosítása nem szükséges. Az OK gomb leütésével ( vagy CTRL+End billentyű kombinációval ) fogadja el a tétel rögzítését. Látható, hogy negatív előjellel kerül a számlára a tétel. Ennek megfelelően a számla végösszege csak a két termék különbözetét tartalmazza.
   
 3. Abban az esetben, ha a vevő nem kívánja levásárolni az visszahozott termék ellenértékét, vagy a másik termék értéke kisebb, mint a visszahozotté, akkor két bizonylattal javasoljuk a könyvelés elvégzését. Készítse el a kimenő számláját. A Visszahozott termékről egy jóváíró bizonylatot kell elkészíteni. A bizonylat kezelőben válassza ki a Számla - Jóváíró gombokat. Állítsa be a dátumot. A megjelenő Jóváíró Számla Listája kereső listában használja az F5 parancsgombot az új bizonylat készítéséhez. A fejlécet töltse ki a partner adataival.
  A következő lépésben következik a visszahozott cikk felvitele a bizonylatra. A Qilépés gomb felett található Visszá parancsgombot kell megnyomnia. Ennek hatására a Cikk kereső jelenik meg. Kérem, ebben keresse ki a visszahozott terméket. A kiválasztás után a Partner felé ebből a cikkből leszámlázott tételek jelennek meg.  Itt válassza ki az eredeti vásárlást az időpontja szerint. Enter-rel vagy az OK gomb leütésével fogadja azt el. Ennek hatására jelenik meg a következő ablak.  Az előírt adatokat tartalmazza az ablak, módosítása nem szükséges. Az OK gomb leütésével ( vagy CTRL+End billentyű kombinációval ) fogadja el a tétel rögzítését. Lépjen ki a bizonylatból, nyomtassa azt ki.

  A két bizonylat különbségével számoljon a vevővel.
   

Lásd még...

copyright@ 2007  Ügyviteli Szoftverfejlesztés : www.ADAM-Soft.hu  |   Dell notebook, HP laptop, Számítástechnika, számítógép, WebBolt www. KlickComp .hu Klick Computer   |  Acer, Asus Notebook, Laptop táska : www.NotebookPartner.hu  |  Informatika, Számítástechnika Miskolc : www.SzamGep.hu  |  www.LanDoctor.hu  |  eMail

ÁDÁM-Soft | ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, ügyviteli, raktárkezelő rendszer, készletnyilvántartó szoftver, számlázó program ismertető
ÁDÁM-Soft | ÜgyViszW összehasonlítása más programokkal (ÜgyViteli program: számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó)
ÁDÁM-Soft | ÁrLista : ÜgyViteli program, Orvosi szoftver, Vállalatirányítási rendszer, szolgáltatások
ÁDÁM-Soft | ÜgyViteli program Demo letöltés és telepítése (számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó)
ÁDÁM-Soft | Működési diagram : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, ügyviteli, raktárkezelő rendszer, készletnyilvántartó szoftver, számlázó program
ÁDÁM-Soft | Működési modulok a megvalósításhoz : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer
ÁDÁM-Soft | ÜgyViteli program összefoglaló ismertetés (számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó)
ÁDÁM-Soft | Kérdés-Válasz : ÜgyViteli szoftver, raktárkezelő rendszer, számlázó, készletnyilvántartó program
ÁDÁM-Soft | Bevzetés : ÜgyViszW vállalatirányítási rendszer, raktárkezelő szoftver, számlázó program